10 consells per mantenir el teu gat en forma mentalment

Tots sabem que mantenir-se mentalment actiu és molt important per nosaltres, però també ho és pels nostres gats. El teu gat té una ment meravellosa i necessita que l’estimulin i l’hi posin reptes per ajudar-la a mantenir-se en bona forma.
Aquí tens 10 consell per ajudar-te a començar:
1.- Juga amb el teu gat
Juga cada dia amb ell utilitzant joguines interactives. Tu mous la joguina com si fos una presa i ell es dedica a posar en pràctica les seves magnífiques habilitats com a caçador.
primerafoto
Les sessions de joc interactives permeten al teu gat millorar  les seves tècniques de persecució i espionatge i cada dia encertar millor en quin moment llançar el seu atac final.
2.-Fes divertida la hora de menjar
En comptes de tirar un grapat de pinso al bol del teu gat, fes servir joguines que fan que hagi de resoldre un puzzle per aconseguir el menjar. Així tindrà la oportunitat de buscar-se el seu menjar tal com faria en llibertat.
segonafoto
3.- Jugar a fet i amagar quan està sol.
Agafa les joguines que té el teu gat per jugar sol com ratolins, pilotes… i amaga-les estratègicament per casa per tal que ell els “descobreixi” de nou. Així l’ajudràs a mantenir-se atent quan camini per casa.
4.- Agility “fet a casa”
Comença amb les coses més bàsiques com fer passar el teu gat per un túnel fet de cartulina i vés afegint obstacles progressivament. L’agility tan en gossos com en gats és una combinació ideal d’exercici físic i mental.
5.- Ensinistrament amb clicker
El clicker és un mètode d’ensinistrament ideal per ajudar a tractar problemes de conducta però també serveix simplement per posar reptes mentals divertits al teu gat. Pots entrenar-lo amb clicker per fer coses com xocar-la, passar saltant per un aro o seure sobre les potes del darrere, però també per moltes altres coses.
6.-Evita la solitud
tercerafoto
Per alguns gats la companyia d’un altre gat és una manera ideal d’evitar la solitud. Especialment si el propietari passa moltes hores fora de casa. Tenir un company de jocs li donarà moltes oportunitats de jugar i mantenir-se alerta. Aquesta opció és ideal si has adoptat un gatet. Un cop el gat és adult, pot ser molt difícil introduir un altre gat a casa sense provocar problemes de conducta.
En canvi, si vas a adoptar un gatet és molt recomanable adoptar-ne dos.
Tot i així, la companyia d’un altre gat mai pot substituir l’atenció del propietari.  Juga amb ell i para-li l’atenció necessària. Tenir un gat no és només donar-li menjar, una safata de sorra i un refugi. Tenir un gat va d’establir relacions afectives amb un animal.
7.- Fes que sigui un gat sociable
quartafoto
Comença a socialitzar-lo quan és molt jove i tindràs un gat  capaç d’ajustar-se als canvis, acceptar visites a casa i en general, de gaudir més de la vida.
8.- Minimitza l’estrès
Analitza les coses que poden estar causant massa estrès al teu gat: Una mala relació amb un altre animal de companyia, que un membre de la familia no el tracti bé, o viure en condicions sanitàries no òptimes.
9.- Afronta els problemes de conducta
Si el teu gat té un problema de conducta, afronta’l el més aviat possible, un cop solucionbat, la seva activitat es podrà centrar en gaudir de les coses bones de la vida.
10.- Preocupa’t de mantenir-lo en un bon estat de salut
Cat at the vet
Ajuda’l a mantenir-se actiu, alimenta’l amb menjar per gat de bona qualitat i apropiat per la seva edat, el seu estat reproductiu i la seva salut. Porta’l regularment al veterinari i preocupa’t per qualsevol problema de salut que pugui tenir.
Article traduit de la web de Pam Johnson-Bennett